donderdag 18 maart 2010
Vlaamse kost + échte Fallas begint nu pas
Omdat we ons Belgenlandje een heel heel heel klein beetje missen, besloten we maar om voor een Vlaams gerecht te gaan: worst, patatjes en appelmoes. Aangezien ik vergat appelmoes mee te brengen, werd deze al snel vervangen door sla en tomaatjes (en mayonaise natuurlijk). De bedoeling was om gebruneerde patatjes te maken, maar aangezien we de tijd uit het oog verloren en de aardappels iets te gaar waren, maakten we er maar puree van.
Vandaag zijn de Fallas echt begonnen. Al heel deze week en vorige week is er elke dag een Mascleta en spelen de kinderen met bommetjes. Verder heeft men ondertussen de verschillende figuren gemaakt. Ze zijn goed te vergelijken met die van Aalst carnaval met als groot verschil dat ze groter zijn en op 1 plaats blijven staan, om ze dan morgen en overmorgen te verbranden.
Overal in de stad klinkt er muziek (door orkestjes), alle Valencianen zijn gekleed in traditionele klederdracht, vooral de vrouwen (Falleras) dragen een zeer mooi (ouderwets) kleed. Het is echt indrukwekkend om te zien dat nog zovele honderden, misschien zelfs duizenden mensen hieraan deelnemen.
Net zoals bij elke Vlaamse kermis, kan je hier ook oliebollen kopen. Hier noemen ze wel "Churros" en vaak zijn ze omringd met een laagje chocolade.
Vandaag was ook een speciale dag want de vandaag was "la Ofrenda a la Virgen". Hierbij wordt een houten geraamte volgestoken met bloemen. Dit duurt de hele dag en het wordt zelfs live uitgezonden op tv. Ondertussen is er een enorm lange stoet aan de gang van alle verschillende groepen die deelnemen aan de Fallas.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten